A Bosch Car Service szakemberei örömmel szervizelik járműve klímarendszerét és rásegítő fűtését, hogy az utastérben mindig kellemes legyen a hőmérséklet, és kívül maradjanak a pollenek és a kellemetlen szagok.

  • A rendszer leürítése, valamint a hűtőközeg és az olaj feltöltése
  • Szivárgásvizsgálat
  • Nyomás- és működési vizsgálat
  • Utastéri szűrő cseréje

Szolgáltatásaink a jó légkörért

A klimatizálás a mai gépkocsik többségében már alapszolgáltatás, és csak annak rendszeres karbantartásával biztosítható a hosszú élettartam. A hűtőközeg elfolyásán kívül baktériumok és gombák halmozódhatnak fel, amelyek a klímarendszer elégtelen tisztítása esetén kellemetlen szagokat okozhatnak. Mi több, a szárítót legkésőbb két év elteltével ki kell cserélni. A Bosch Car Service műhelyeiben dolgozó szakemberekre nyugodtan rábízhatja a klímarendszer professzionális karbantartását, amellyel egy időben a rásegítő fűtés ellenőrzésére is sor kerül. Így mindig megfelelő hőmérsékletet élvezhet az autóban – akár fagyos hideg, akár rekkenő hőség van odakint.

A rendszeres karbantartás kulcsfontosságú

A klímarendszerrel ellátott járműveket legalább évente egyszer szakszervizben kell ellenőriztetni. Nem utolsósorban azért, mert a rendszerből a benne lévő hűtőközeg akár 8%-a is eltűnik évente. Igen fontos a legfontosabb kopóalkatrész, a szárító ellenőrzése is. Ez az összetevő kivonja a nedvességet a cirkuláló hűtőközegből és csökkenti a mechanikai kopást. A motorolaj szűrőjéhez hasonlóan ennek is korlátozott az élettartama. A klímarendszer karbantartásának legideálisabb időpontja kora tavasszal van, mielőtt túlzottan felmelegszik az idő, és a pollenek elkezdik irritálni az allergiásokat.

Aprólékos odafigyelés a tisztaságra

A klímarendszerekben kialakuló szagokat a baktériumok és a gombák okozzák. Ha a rendszert öt perccel az út vége előtt kikapcsoljuk, megakadályozhatjuk ezek keletkezését. Mivel a rendszer már nem szív be levegőt, nem vagy alig marad benne levegő. A legjobb megoldás azonban klímarendszer-tisztítási szolgáltatásunk, amellyel teljes mértékben kiirthatók a baktériumok és a szennyeződések. Előny: Nincsenek kellemetlen szagok, és a külső levegő garantáltan megtisztul – ami különösen fontos az allergiában szenvedők számára.

Szakmai tanács

A gépkocsi klímarendszerét ajánlott egész évben használni. Ideális esetben a rendszert havonta legalább 10 percig kell járatni, hogy megmaradjon a tömítések kenése és ne legyen szivárgás. A rendszeres használat a szűrőben keletkező nedvesség vagy a baktériumok felhalmozódása miatti kellemetlen szagok kialakulását is megakadályozza.

További információkért és időpont egyeztetéssel kapcsolatban forudljon hozzánk bizalommal.