A Bosch Car Service egyszerű akkumulátor-ellenőrzése segít elkerülni az elhasznált akkumulátor kellemetlenségeit.

    • Időben észreveszik az akkumulátor meghibásodását, még mielőtt az gondot okozna
    • Csúcsminőségű Bosch akkumulátorok beszerelése
    • A régi akkumulátorok megfelelő ártalmatlanítása

Az akkumulátorok azért hibásodása azért ér minket váratlanul, mert tönkremehetnek anélkül, hogy a közelgő meghibásodás jeleit mutatnák. Gyakran az az első dolog, ami észlelhető, amikor autója váratlanul nem indul – lehet, pont akkor, amikor leginkább kellene. Éppen ezért javasolják a szakemberek, hogy rendszeresen ellenőrizztessük az akkumulátort.

Miért éri meg a rendszeres akkumulátor állapotellenőrzés?

Tételezzük fel, hogy késő este van és ön egy sötét parkolóban parkol. Beül az autójába, és elfordítja az indítókulcsot. A motor megfordul, de lassan. Nem akar indulni. Megpróbálja újra, többször, sikertelenül. Végül csak egy kattintás hallható, amikor elfordítja a kulcsot. Az akkumulátor lemerült. Ez nem olyan helyzet, melyet a legtöbbünk szeretne elkerülni. Mindössze csak annyi kell ahhoz, hogy biztosan nem kerül ilyen helyzetbe, hogy felkeresi kedvenc Bosch Car Service műhelyét és időközönként ellenőrizteti az autó akkumulátorát, így megtudhatja, hogy az akkumulátora még mindig jó állapotban van-e. Ez különösen ajánlott a hideg tél előtt és után, mivel a hideg időjárás káros hatással van az akkumulátorok működésére. Ha kiderül, hogy az akkumulátor nem működik, javasoljuk, hogy cserélje ki egy jó minőségű Bosch termékre, mely hosszú időre, biztonságos indulást nyújt Önnek.

Your Content Goes Here

Az ellenőrzés az akkumulátor fizikai állapotának vizuális felmérésével kezdődik. A sérülés, korrodálódás jele nyilvánvalóan komoly problémára utal, ez azt jelentheti, hogy a tápkábelek nem működnek megfelelően. Ebben az esetben általában a legjobb döntés az akkumulátor cseréje. A következő lépés annak ellenőrzése, hogy az akkumulátor feszültsége elég magas-e az autó beindításához. Legalább 75% -os kapacitás az elfogadható. De azt is fontos ellenőrizni, hogy az akkumulátor képes-e valóban megbirkózni a rá nehezedő terheléssel. A speciális műhelyberendezésekkel ezt nagyon megbízhatóan tudják mérni a Bosch Car Service szakemberei. Végül ellenőrizni kell az akkumulátor töltöttségét. Ez különösen akkor fontos, ha kezdetben alacsony feszültséget mutatott – a töltési teszt eldönti, hogy ez a problémák jele volt-e, vagy normális körülmények hatása volt, például rövid ideig vezetett. Általánosságban elmondható, hogy az akkumulátorok javítása nem lehetséges, ezért az akkumulátorok ellenőrzése során felmerülő legtöbb probléma megoldása a csere. Javasoljuk a Bosch akkumulátorokat, amelyek kiváló megbízhatóságot nyújtanak. Mi elvégezzük az autó akkumulátorának beszerelését az Ön számára, és a régi akkumulátort környezetbarát módon ártalmatlanítjuk.

Az idő előrehaladtával az akkumulátorok romlanak. Olyan anyagokból állnak, amelyek idővel elkerülhetetlenül veszítenek hatékonyságukból. Így előbb vagy utóbb számítani lehet arra, hogy autójának valamikor új akkumulátorra lesz szüksége.

Ez az öregedési folyamat azonban jelentősen felgyorsulhat, ha az akkumulátor feszültségét gyakran hagyják lemerülni az újratöltés előtt. Tehát kerülendőek az elektromos eszközök, mint pl. rádió, használata, miközben az autó nem jár.

A hőmérséklet az akkumulátor lemerülésének másik fő tényezője. Télen egy hideg időben kint parkoló autó annyi feszültséget veszíthet, hogy egyszerűen nem indul el. Ez azon hosszú távú károk mellett, amely miatt az akkumulátor váratlanul lemerülhet. Elkerülhető, ha télen garázsban, fedett helyen tartja az autót, amennyiben van rá lehetősége. Az akkumulátor állapotának ellenőrzése a tél előtt és után is nagyon jó ötlet.

Végül az akkumulátor minősége fontos tényező az idő előtti romlás elkerülése szempontjából. A Bosch akkumulátorok kiváló választás, ha az akkumulátor ellenőrzése során az akkumulátor cseréjét állapotják meg a Bosch Car Service szakemberei.

További kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal!