Sokan csak legyintenek a pollenszűrő csere hallatán, azonban nagyon is megéri évente a szervizek alkalmával, vagy az éves klímatisztítás végeztével a pollenszűrőt is cseréltetni. Általában a tavaszi szezonban végzik ezeket a nyárra felkészítő munkálatokat, azonban a téli szezon előtt is érdemes ellenőrizni az állapotát. A szélvédő párásodása, penészedés mind-mind az eltömődőtt pollenszűrő jele lehet.

Az utastérszűrő, vagy más néven pollenszűrő feladata, hogy az utastérbe beáramló levegőt megszűrje a portól, pollenektől és egyéb szennyeződésektől. Pollenszűrőknél háromfélét különböztetünk meg. Normál és aktív szenes, egyes típusokhoz pedig antibakteriűlis szűrőt is kínálnak. Az aktívszén szűrő nem csak a pollentől, portól és más káros anyagoktól véd meg, hanem védelmet nyújt a káros és rossz szagú gázokkal szemben, is mint például a kipufogó gázok. Az antibakteriális szűrő valójában az előző két szűrő összes tulajdonságával rendlekezik ezen felül szűri még az allergéneket és az egészségre káros baktériumokst is.

A gyártói és utángyártott minsőgek között is óriási választék van a pollenszűrők piacán 4000 Ft- tól akár 37000 Ft-ig terjedhetnek az árak ehhez jön még a beszerelés költsége, azonban mindenképpen kifizetődő befektetés ez, hiszen az utastér tiszta levegőéért felel a szűrő.

IDŐPONTFOGLALÁS